Tárkonyos-tejszínes raguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tárkonyos-tejszínes raguleves

Hozzávalók2 l leveshez:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 zöldség gyökér
  • 2 burgonya
  • kb 0,5 kg csirkehús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zöldségzöldje
  • brokkoli ízlés szerint
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • ételízesítő, bors ízlés szerint
  • 2 ek étolaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • fél citrom leve
  • citromkarika a tálaláshoz
  • ízlés szerint lehet beleszaggatni daragaluskát

Elkészítése:

A zöldségeket hámozzukmeg és kockázzuk fel.

Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott, vagy szintén aprított fokhagymát. Adjuk hozzá a zöldségeket, a darabolt csirkehúst, keverjük át néhányszor és engedjük fel vízzel.

Fűszerezzük ételízesítővel, borssal, esetleg leveskockával.

Ha minden megfőtt, tegyük bele a tárkonyt, majd legvégül adjuk hozzá a tejszínt, és a citrom levét.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Tejföllel helyettesíthető a tejszín, de akkor nem javaslom a citromlé felhasználását. Nekem a kettő együtt már túl savanykás ízt ad.