Tárkonyos raguleves vajgaluskával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 nagyobb krumpli
- 2 dl zöldborsó
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- só, bors, chili paprika ízlés szerint
- 2 tyúkhúsleves kocka
- tárkony
- 2 dl főzőtejszín
Vajgaluskához:
- 1 teáskanál vaj megolvasztva
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pároljuk, majd rátesszük a csíkokra vágott húst és fehéredésig keverjük, majd a megtisztított, felszeletelt zöldségekat adjuk hozzá fűszerezzük (én a tárkonyt szinte csak a végén teszem a leveshez).
Vízzel felöntjük, majd majdnem készre főzzük, mikor hozzáadjuk a zöldborsót és a galuskát.
A galuskához a vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojást, jól elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy kanállal szaggatható, kissé keményebb masszát kapjunk. teás vagy kávéskanállal a levesbe szaggatjuk.
A tejszínhez a levesléből keveset merve, összekeverve öntjük a leveshez és összeforraljuk.
Tálaláskor citrom levét adunk hozzá.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.