Tárkonyos pulykaraguleves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg pulykamell
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 5 dkg zöldborsó
- 5 dkg gomba
- 3 dkg vöröshagyma
- 5 dkg eperszalag tészta
- 0,2 dl olaj
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 2 dkg liszt
- 1,5 l húsleves alaplé
- só
- fehérbors
- tárkony (szárított)
- tárkonyecet
Elkészítése:
Az olajban üvegesre dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárga és fehérrépát, majd átforgatjuk és rátesszük az apró kockára vágott pulykamellet és a fűszereket.
Az alapléel felöntjük, ha szükséges vizet is adatunk hozzá. Ha felvforrt, akkor hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, zöldborsót.
Mikor félig megfőttek a zöldségek, meg a hús, akkor hozzáadjuk a tésztát.
Tejfölös, tejszínes lisztes habarást készítünk, amit a forrásban lévő leveshez öntünk folyamatos keverés mellett.
A végén tárkonyecettel ízesítjük, ízlés szerint.
Tipp:
Mi savanykásan szeretjük, ezért nem adtam meg potosan a tárkonyecet mennyiségét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.