Tárkonyos pulykaraguleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg pulykamell
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 5 dkg zöldborsó
- 5 dkg gomba
- 3 dkg vöröshagyma
- 5 dkg eperszalag tészta
- 0,2 dl olaj
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 2 dkg liszt
- 1,5 l húsleves alaplé
- só
- fehérbors
- tárkony (szárított)
- tárkonyecet
Elkészítése:
Az olajban üvegesre dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárga és fehérrépát, majd átforgatjuk és rátesszük az apró kockára vágott pulykamellet és a fűszereket.
Az alapléel felöntjük, ha szükséges vizet is adatunk hozzá. Ha felvforrt, akkor hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, zöldborsót.
Mikor félig megfőttek a zöldségek, meg a hús, akkor hozzáadjuk a tésztát.
Tejfölös, tejszínes lisztes habarást készítünk, amit a forrásban lévő leveshez öntünk folyamatos keverés mellett.
A végén tárkonyecettel ízesítjük, ízlés szerint.
Tipp:
Mi savanykásan szeretjük, ezért nem adtam meg potosan a tárkonyecet mennyiségét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »