Tárkonyos csirkeragu leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 dkg csirkemell filé
- 3 db sárgarépa
- 3 db petrezselyemgyökér
- fél zellergumó
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- tárkony
- só
- őrölt bors
- 1 leveskocka
- zöldborsó ízlés szerint
- gomba ízlés szerint
- fél citrom leve
- tejföl
- liszt
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A csirkemellet, répát, petrezselyemgyökeret, zellert felkockázzuk.
Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, megdinszteljük rajta a zöldségeket.
Közben a hagymát felaprítjuk, azt is a zöldségekhez adjuk a hússal együtt. Kicsit így pároljuk őket.
Ha kicsit pároltuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát, tárkonyt, és felöntjük vízzel.
Amikor már minden majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a zöldborsót, gombát és a citrom levét is.
Habarást készítünk kb 2 evőkanál tejföl és 2 evőkanál liszt keverékéből.
A levesből merünk rá egy kis levet, kikeverjük, majd a tűzről levéve levesünkhöz keverjük.
Ha ez megvan, visszatesszük a tűzre, hozzákeverünk 2 dl főzőtejszínt és felforraljuk.
Kész is a levesünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »