Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos csirkeragu leves recept

Tárkonyos csirkeragu leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 dkg csirkemell filé
    • 3 db sárgarépa
    • 3 db petrezselyemgyökér
    • fél zellergumó
    • 5 dkg vaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • tárkony
    • őrölt bors
    • 1 leveskocka
    • zöldborsó ízlés szerint
    • gomba ízlés szerint
    • fél citrom leve
    • tejföl
    • liszt
    • 2 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    A csirkemellet, répát, petrezselyemgyökeret, zellert felkockázzuk.

    Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, megdinszteljük rajta a zöldségeket.

    Közben a hagymát felaprítjuk, azt is a zöldségekhez adjuk a hússal együtt. Kicsit így pároljuk őket.

    Ha kicsit pároltuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát, tárkonyt, és felöntjük vízzel.

    Amikor már minden majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a zöldborsót, gombát és a citrom levét is.

    Habarást készítünk kb 2 evőkanál tejföl és 2 evőkanál liszt keverékéből.

    A levesből merünk rá egy kis levet, kikeverjük, majd a tűzről levéve levesünkhöz keverjük.

    Ha ez megvan, visszatesszük a tűzre, hozzákeverünk 2 dl főzőtejszínt és felforraljuk.

    Kész is a levesünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá