Tárkonyos csirkeragu leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 dkg csirkemell filé
- 3 db sárgarépa
- 3 db petrezselyemgyökér
- fél zellergumó
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- tárkony
- só
- őrölt bors
- 1 leveskocka
- zöldborsó ízlés szerint
- gomba ízlés szerint
- fél citrom leve
- tejföl
- liszt
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A csirkemellet, répát, petrezselyemgyökeret, zellert felkockázzuk.
Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, megdinszteljük rajta a zöldségeket.
Közben a hagymát felaprítjuk, azt is a zöldségekhez adjuk a hússal együtt. Kicsit így pároljuk őket.
Ha kicsit pároltuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát, tárkonyt, és felöntjük vízzel.
Amikor már minden majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a zöldborsót, gombát és a citrom levét is.
Habarást készítünk kb 2 evőkanál tejföl és 2 evőkanál liszt keverékéből.
A levesből merünk rá egy kis levet, kikeverjük, majd a tűzről levéve levesünkhöz keverjük.
Ha ez megvan, visszatesszük a tűzre, hozzákeverünk 2 dl főzőtejszínt és felforraljuk.
Kész is a levesünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »