Tárkonyos csirkeragu leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 400 dkg csirkemell filé
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • fél zellergumó
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • tárkony
  • őrölt bors
  • 1 leveskocka
  • zöldborsó ízlés szerint
  • gomba ízlés szerint
  • fél citrom leve
  • tejföl
  • liszt
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A csirkemellet, répát, petrezselyemgyökeret, zellert felkockázzuk.

Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, megdinszteljük rajta a zöldségeket.

Közben a hagymát felaprítjuk, azt is a zöldségekhez adjuk a hússal együtt. Kicsit így pároljuk őket.

Ha kicsit pároltuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát, tárkonyt, és felöntjük vízzel.

Amikor már minden majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a zöldborsót, gombát és a citrom levét is.

Habarást készítünk kb 2 evőkanál tejföl és 2 evőkanál liszt keverékéből.

A levesből merünk rá egy kis levet, kikeverjük, majd a tűzről levéve levesünkhöz keverjük.

Ha ez megvan, visszatesszük a tűzre, hozzákeverünk 2 dl főzőtejszínt és felforraljuk.

Kész is a levesünk.