Tárkonyos csirkeragu recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 szelet csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 4 derezd fokhagyma
- karfiol
- üveges zöldborsó
- gomba
- babkonzerv
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb zellergumó
- 1 fej karalábé
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk tárkony
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- őrölt bors és só
- leves recétolaj
Elkészítése:
Először is a hagymát és a zöldségeket felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk.
A húst apró kockákra vágjuk, miután megmostuk.
A hagymát megpirítotjuk kevés olajon, ezután belerakjuk a zöldségeket és pároljuk.
Később, mikor már majdnem puha minden, hozzáadjuk a gombákat, a zöldborsót és a babot, majd tovább főzzük.
Mikor felforrt, ízlés szerint fűszerezzük és hozzáadjuk a karfiolt, amit rózsáira szedtünk főzés előtt.
Miután minden puha, a tejfölt jól összekeverjük és belehabarjuk vele a levest és már csak addig főzzük, míg fel nem forr. Ekkor elzárjuk alatta a lángot és ha szükséges utánízesítünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.