Tárkonyos burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- egy nagyobb fej vöröshagyma
- 4-5 szem burgonya
- főzőtejszín vagy tejföl (kis doboz tejföl kb 150 g- ennyi kell a tejszínből is, attól függ ki mennyire szereti sűrűn)
- ételízesítő
- só
- tárkony(esetleg répa)
- citrom
- egy liter víz
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. Rádobjuk az apró kockára vágott burgonyát (répát) és felengedjük vízzel.
Ízesítjük sóval, vegetával és puhára főzzük. Lehet így is hagyni de lehet turmixolni is.
Tejszínnel dúsítjuk és a végén mehet bele a tárkony(a tárkonyt mindig az utolsó részletben adjuk az ételhez, mert elfő az íze) citromlével pikánssá tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »