Tárkonyos burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- egy nagyobb fej vöröshagyma
- 4-5 szem burgonya
- főzőtejszín vagy tejföl (kis doboz tejföl kb 150 g- ennyi kell a tejszínből is, attól függ ki mennyire szereti sűrűn)
- ételízesítő
- só
- tárkony(esetleg répa)
- citrom
- egy liter víz
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. Rádobjuk az apró kockára vágott burgonyát (répát) és felengedjük vízzel.
Ízesítjük sóval, vegetával és puhára főzzük. Lehet így is hagyni de lehet turmixolni is.
Tejszínnel dúsítjuk és a végén mehet bele a tárkony(a tárkonyt mindig az utolsó részletben adjuk az ételhez, mert elfő az íze) citromlével pikánssá tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »