Tanyasi húsleves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kisebb tanyasi tyúk
- 6-8 kisebb sárgarépa
- 2-3 petrezselyem gyökér
- 1 karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb zeller
- szemes bors
- ételízesítő
- 3 kávéskanál jódozott só
- kb 15 dkg csigatészta
Elkészítése:
A tyúkot feldaraboljuk. Egy nagy fazékba rakjuk, ráöntünk annyi vizet hogy bőven ellepje (kb 4 liter) és feltesszük főni.
Amikor felforrt leszedjük a habját szűrőkanál segítségével és takarékon főzzük tovább a levesünket, hogy szép lassan főjön, mert így finomabb lesz.
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és a levesbe tesszük, a hagymát meghámozzuk és bevagdalva rakjuk bele, végül mehetnek a fűszerek is.
Kb 2 óra múlva veszünk ki húst próbakóstolásra, hogy megfőtt-e, ha még nem, akkor tovább főzzük.
Kifőzzük a csigatésztát.
A kész tanyasi húslevest leszűrve tálaljuk a zöldségekkel és a tésztával.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.