Tanyasi húsleves recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb tanyasi tyúk
- 6-8 kisebb sárgarépa
- 2-3 petrezselyem gyökér
- 1 karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb zeller
- szemes bors
- ételízesítő
- 3 kávéskanál jódozott só
- kb 15 dkg csigatészta
Elkészítése:
A tyúkot feldaraboljuk. Egy nagy fazékba rakjuk, ráöntünk annyi vizet hogy bőven ellepje (kb 4 liter) és feltesszük főni.
Amikor felforrt leszedjük a habját szűrőkanál segítségével és takarékon főzzük tovább a levesünket, hogy szép lassan főjön, mert így finomabb lesz.
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és a levesbe tesszük, a hagymát meghámozzuk és bevagdalva rakjuk bele, végül mehetnek a fűszerek is.
Kb 2 óra múlva veszünk ki húst próbakóstolásra, hogy megfőtt-e, ha még nem, akkor tovább főzzük.
Kifőzzük a csigatésztát.
A kész tanyasi húslevest leszűrve tálaljuk a zöldségekkel és a tésztával.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









