Tanyasi húsleves recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb tanyasi tyúk
- 6-8 kisebb sárgarépa
- 2-3 petrezselyem gyökér
- 1 karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb zeller
- szemes bors
- ételízesítő
- 3 kávéskanál jódozott só
- kb 15 dkg csigatészta
Elkészítése:
A tyúkot feldaraboljuk. Egy nagy fazékba rakjuk, ráöntünk annyi vizet hogy bőven ellepje (kb 4 liter) és feltesszük főni.
Amikor felforrt leszedjük a habját szűrőkanál segítségével és takarékon főzzük tovább a levesünket, hogy szép lassan főjön, mert így finomabb lesz.
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és a levesbe tesszük, a hagymát meghámozzuk és bevagdalva rakjuk bele, végül mehetnek a fűszerek is.
Kb 2 óra múlva veszünk ki húst próbakóstolásra, hogy megfőtt-e, ha még nem, akkor tovább főzzük.
Kifőzzük a csigatésztát.
A kész tanyasi húslevest leszűrve tálaljuk a zöldségekkel és a tésztával.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »