Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tanyasi húsleves recept

Tanyasi húsleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb tanyasi tyúk
    • 6-8 kisebb sárgarépa
    • 2-3 petrezselyem gyökér
    • 1 karalábé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kisebb zeller
    • szemes bors
    • ételízesítő
    • 3 kávéskanál jódozott só
    • kb 15 dkg csigatészta

    Elkészítése:

    A tyúkot feldaraboljuk. Egy nagy fazékba rakjuk, ráöntünk annyi vizet hogy bőven ellepje (kb 4 liter) és feltesszük főni.

    Amikor felforrt leszedjük a habját szűrőkanál segítségével és takarékon főzzük tovább a levesünket, hogy szép lassan főjön, mert így finomabb lesz.

    A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és a levesbe tesszük, a hagymát meghámozzuk és bevagdalva rakjuk bele, végül mehetnek a fűszerek is.

    Kb 2 óra múlva veszünk ki húst próbakóstolásra, hogy megfőtt-e, ha még nem, akkor tovább főzzük.

    Kifőzzük a csigatésztát.

    A kész tanyasi húslevest leszűrve tálaljuk a zöldségekkel és a tésztával.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá