Tanyasi húsleves recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb tanyasi tyúk
- 6-8 kisebb sárgarépa
- 2-3 petrezselyem gyökér
- 1 karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb zeller
- szemes bors
- ételízesítő
- 3 kávéskanál jódozott só
- kb 15 dkg csigatészta
Elkészítése:
A tyúkot feldaraboljuk. Egy nagy fazékba rakjuk, ráöntünk annyi vizet hogy bőven ellepje (kb 4 liter) és feltesszük főni.
Amikor felforrt leszedjük a habját szűrőkanál segítségével és takarékon főzzük tovább a levesünket, hogy szép lassan főjön, mert így finomabb lesz.
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és a levesbe tesszük, a hagymát meghámozzuk és bevagdalva rakjuk bele, végül mehetnek a fűszerek is.
Kb 2 óra múlva veszünk ki húst próbakóstolásra, hogy megfőtt-e, ha még nem, akkor tovább főzzük.
Kifőzzük a csigatésztát.
A kész tanyasi húslevest leszűrve tálaljuk a zöldségekkel és a tésztával.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »