Tanyasi húsleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kisebb tanyasi tyúk
  • 6-8 kisebb sárgarépa
  • 2-3 petrezselyem gyökér
  • 1 karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb zeller
  • szemes bors
  • ételízesítő
  • 3 kávéskanál jódozott só
  • kb 15 dkg csigatészta

Elkészítése:

A tyúkot feldaraboljuk. Egy nagy fazékba rakjuk, ráöntünk annyi vizet hogy bőven ellepje (kb 4 liter) és feltesszük főni.

Amikor felforrt leszedjük a habját szűrőkanál segítségével és takarékon főzzük tovább a levesünket, hogy szép lassan főjön, mert így finomabb lesz.

A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és a levesbe tesszük, a hagymát meghámozzuk és bevagdalva rakjuk bele, végül mehetnek a fűszerek is.

Kb 2 óra múlva veszünk ki húst próbakóstolásra, hogy megfőtt-e, ha még nem, akkor tovább főzzük.

Kifőzzük a csigatésztát.

A kész tanyasi húslevest leszűrve tálaljuk a zöldségekkel és a tésztával.

Jó étvágyat!