Szabógallérleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12-15 dkg liszt
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes petrezselyemgyökér
- 1 szelet zeller
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 szál újhagyma
- 1 db csiperke gomba
- petrezselyemzöld, zellerzöld, metélőhagyma
- 1 ek olaj
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
A tojással, liszttel, pici sóval tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk vékonyra (én a kész tésztának csak 1/3-át használtam fel, a másik részéből ravioli készült).
Egy evőkanál olajon és a vajon megdinszteljük az apróra hagymát, ráhintjük a petrezselyemzöldet, frissen őrölt borsot, sót és a reszelt gombát hozzáadjuk. Együtt pirítjuk, majd meghintjük paprikával.
A tésztára rákenjük a gombás masszát, szorosan feltekerjük és háromszög alakban felvágjuk.
1 liter zöldségalaplevet felforralunk, beletesszük a reszelt zöldségeket (lehet vágni is, ha úgy szeretjük) és a tésztát, majd készre főzzük.
Meghintjük gazdagon apróra vágott petrezselyemzölddel, zellerzölddel és metélőhagymával. Megkóstoljuk és, ha szükség ízesítjük.
Forrón kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »