Szabógallérleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12-15 dkg liszt
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes petrezselyemgyökér
- 1 szelet zeller
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 szál újhagyma
- 1 db csiperke gomba
- petrezselyemzöld, zellerzöld, metélőhagyma
- 1 ek olaj
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
A tojással, liszttel, pici sóval tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk vékonyra (én a kész tésztának csak 1/3-át használtam fel, a másik részéből ravioli készült).
Egy evőkanál olajon és a vajon megdinszteljük az apróra hagymát, ráhintjük a petrezselyemzöldet, frissen őrölt borsot, sót és a reszelt gombát hozzáadjuk. Együtt pirítjuk, majd meghintjük paprikával.
A tésztára rákenjük a gombás masszát, szorosan feltekerjük és háromszög alakban felvágjuk.
1 liter zöldségalaplevet felforralunk, beletesszük a reszelt zöldségeket (lehet vágni is, ha úgy szeretjük) és a tésztát, majd készre főzzük.
Meghintjük gazdagon apróra vágott petrezselyemzölddel, zellerzölddel és metélőhagymával. Megkóstoljuk és, ha szükség ízesítjük.
Forrón kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »