Szabógallérleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12-15 dkg liszt
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes petrezselyemgyökér
- 1 szelet zeller
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 szál újhagyma
- 1 db csiperke gomba
- petrezselyemzöld, zellerzöld, metélőhagyma
- 1 ek olaj
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
A tojással, liszttel, pici sóval tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk vékonyra (én a kész tésztának csak 1/3-át használtam fel, a másik részéből ravioli készült).
Egy evőkanál olajon és a vajon megdinszteljük az apróra hagymát, ráhintjük a petrezselyemzöldet, frissen őrölt borsot, sót és a reszelt gombát hozzáadjuk. Együtt pirítjuk, majd meghintjük paprikával.
A tésztára rákenjük a gombás masszát, szorosan feltekerjük és háromszög alakban felvágjuk.
1 liter zöldségalaplevet felforralunk, beletesszük a reszelt zöldségeket (lehet vágni is, ha úgy szeretjük) és a tésztát, majd készre főzzük.
Meghintjük gazdagon apróra vágott petrezselyemzölddel, zellerzölddel és metélőhagymával. Megkóstoljuk és, ha szükség ízesítjük.
Forrón kínáljuk.