Sütőtökpüré leves recept

Hozzávalók:
- 1 db kisebb sütőtök
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 evőkanál eritrit (ha nem diétázunk cukor)
- 2 dl kókusztej (vagy tej)
- 4 csík bacon
- só, bors
- 1 marék pirított tökmag
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát a kókuszzsíron megdinszteltem, majd hozzáadtam az eritritet, amivel egy kicsit meg karamellizáltam.
A meghámozott, kockára vágott tököt ráraktam és fedő alatt – lassú tűzön – sóval, borssal puhára főztem.
Botmixerrel pépesítettem és 2 dl kókusztejjel felengedtem. (Készülhet fele mennyiségű kókuszkrémmel is)
Apró kockára vágott, ropogósra sütött bacon szalonnával és pirított tökmaggal tálaltam.
Tipp:
Egy ilyen leves után elegendő egy pogácsa, vagy egy palacsinta és máris kész az ebédünk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »