Sóskaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg sóska
- 2 ek olaj vagy zsír
- 2-3 ek liszt
- só
- édesítő vagy cukor
- 2 dl tej
- 4-5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (el is maradhat)
Elkészítése:
A sóskát a szárától megtisztítjuk, jól megmossuk és lecsorgatjuk.
A zsiradékot felforrósítjuk, apránként belerakjuk a sóskát és megfonnyasztjuk. Ha összeesett, akkor a liszttel megszórjuk, átforgatjuk, majd amikor forrni kezd felöntjük 1 liter vízzel.
Ha puhára főtt, akkor bitmixerrel pürésítjük. Sózzuk,édesítjük és még annyi vizet adunk hozzá, hogy se sűrű, se híg ne legyen.
Felfőzzük, megkeverjük, hozzáadjuk a tejet. Felütjük a tojásokat, villával kicsit összekeverjük vagy egyben belecsorgatjuk a levesbe, 2 percig főzzük és kész is.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









