Sóskaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg sóska
- 2 ek olaj vagy zsír
- 2-3 ek liszt
- só
- édesítő vagy cukor
- 2 dl tej
- 4-5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (el is maradhat)
Elkészítése:
A sóskát a szárától megtisztítjuk, jól megmossuk és lecsorgatjuk.
A zsiradékot felforrósítjuk, apránként belerakjuk a sóskát és megfonnyasztjuk. Ha összeesett, akkor a liszttel megszórjuk, átforgatjuk, majd amikor forrni kezd felöntjük 1 liter vízzel.
Ha puhára főtt, akkor bitmixerrel pürésítjük. Sózzuk,édesítjük és még annyi vizet adunk hozzá, hogy se sűrű, se híg ne legyen.
Felfőzzük, megkeverjük, hozzáadjuk a tejet. Felütjük a tojásokat, villával kicsit összekeverjük vagy egyben belecsorgatjuk a levesbe, 2 percig főzzük és kész is.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »