Sóskaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg sóska
- 2 ek olaj vagy zsír
- 2-3 ek liszt
- só
- édesítő vagy cukor
- 2 dl tej
- 4-5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (el is maradhat)
Elkészítése:
A sóskát a szárától megtisztítjuk, jól megmossuk és lecsorgatjuk.
A zsiradékot felforrósítjuk, apránként belerakjuk a sóskát és megfonnyasztjuk. Ha összeesett, akkor a liszttel megszórjuk, átforgatjuk, majd amikor forrni kezd felöntjük 1 liter vízzel.
Ha puhára főtt, akkor bitmixerrel pürésítjük. Sózzuk,édesítjük és még annyi vizet adunk hozzá, hogy se sűrű, se híg ne legyen.
Felfőzzük, megkeverjük, hozzáadjuk a tejet. Felütjük a tojásokat, villával kicsit összekeverjük vagy egyben belecsorgatjuk a levesbe, 2 percig főzzük és kész is.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









