Sóskaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg sóska
  • 2 ek olaj vagy zsír
  • 2-3 ek liszt
  • édesítő vagy cukor
  • 2 dl tej
  • 4-5 tojás (el is maradhat)

Elkészítése:

A sóskát a szárától megtisztítjuk, jól megmossuk és lecsorgatjuk.

A zsiradékot felforrósítjuk, apránként belerakjuk a sóskát és megfonnyasztjuk. Ha összeesett, akkor a liszttel megszórjuk, átforgatjuk, majd amikor forrni kezd felöntjük 1 liter vízzel.

Ha puhára főtt, akkor bitmixerrel pürésítjük. Sózzuk,édesítjük és még annyi vizet adunk hozzá, hogy se sűrű, se híg ne legyen.

Felfőzzük, megkeverjük, hozzáadjuk a tejet. Felütjük a tojásokat, villával kicsit összekeverjük vagy egyben belecsorgatjuk a levesbe, 2 percig főzzük és kész is.

Jó étvágyat hozzá!