Sertésraguleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg sertéslapocka vagy comb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1/2 fej zellergumó
- 1/2 fej karalábé
- 7-8 db kelbimbó
- 5-6 db karfiol rózsa
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 cs petrezselyemzöld
- kevés só, bors, ételízesítő
- 10 dkg apró tészta
- 3 ek zsiradék
Elkészítése:
A húst körömnyi darabokra vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük, a többi zöldséget pedig kockákra vagy karikára, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Egy közepes edényben a zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a húst és még pár percig (húsfehéredésig) együtt pároljuk, majd a zöldségeket és a fűszereket is beletéve további pár percen át lassú lángon egy rövidke párolás után felöntjük kb 2 liter vízzel.
Miután felforrt a leves, fedő alatt takaréklángon puhára főzzük. Időnként kevergetjük és kóstolunk is a sóssága miatt.
Végül mielőtt elkészülne az étel, beleszórjuk a száraztésztát, 3-4 percet még forraljuk, majd elzárjuk a lángot, lefedjük és 8-10 perc pihentetés után még forrón ízlés szerint chilivel, borssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Petrezselyemzöld helyett tárkonnyal is nagyon finom, ha egy kevés főzőtejszínnel a végén behabarjuk, ill. beforraljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »