Sertésraguleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg sertéslapocka vagy comb
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1/2 fej zellergumó
- 1/2 fej karalábé
- 7-8 db kelbimbó
- 5-6 db karfiol rózsa
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 cs petrezselyemzöld
- kevés só, bors, ételízesítő
- 10 dkg apró tészta
- 3 ek zsiradék
Elkészítése:
A húst körömnyi darabokra vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük, a többi zöldséget pedig kockákra vagy karikára, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Egy közepes edényben a zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a húst és még pár percig (húsfehéredésig) együtt pároljuk, majd a zöldségeket és a fűszereket is beletéve további pár percen át lassú lángon egy rövidke párolás után felöntjük kb 2 liter vízzel.
Miután felforrt a leves, fedő alatt takaréklángon puhára főzzük. Időnként kevergetjük és kóstolunk is a sóssága miatt.
Végül mielőtt elkészülne az étel, beleszórjuk a száraztésztát, 3-4 percet még forraljuk, majd elzárjuk a lángot, lefedjük és 8-10 perc pihentetés után még forrón ízlés szerint chilivel, borssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Petrezselyemzöld helyett tárkonnyal is nagyon finom, ha egy kevés főzőtejszínnel a végén behabarjuk, ill. beforraljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »