Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertésraguleves recept

Sertésraguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg sertéslapocka vagy comb
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1/2 fej zellergumó
    • 1/2 fej karalábé
    • 7-8 db kelbimbó
    • 5-6 db karfiol rózsa
    • 1 db paradicsom
    • 1 db paprika
    • 1 cs petrezselyemzöld
    • kevés só, bors, ételízesítő
    • 10 dkg apró tészta
    • 3 ek zsiradék

    Elkészítése:

    A húst körömnyi darabokra vágjuk.

    A zöldségeket megtisztítjuk a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük, a többi zöldséget pedig kockákra vagy karikára, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

    Egy közepes edényben a zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a húst és még pár percig (húsfehéredésig) együtt pároljuk, majd a zöldségeket és a fűszereket is beletéve további pár percen át lassú lángon egy rövidke párolás után felöntjük kb 2 liter vízzel.

    Miután felforrt a leves, fedő alatt takaréklángon puhára főzzük. Időnként kevergetjük és kóstolunk is a sóssága miatt.

    Végül mielőtt elkészülne az étel, beleszórjuk a száraztésztát, 3-4 percet még forraljuk, majd elzárjuk a lángot, lefedjük és 8-10 perc pihentetés után még forrón ízlés szerint chilivel, borssal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Petrezselyemzöld helyett tárkonnyal is nagyon finom, ha egy kevés főzőtejszínnel a végén behabarjuk, ill. beforraljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá