Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst körömnyi darabokra vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük, a többi zöldséget pedig kockákra vagy karikára, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Egy közepes edényben a zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a húst és még pár percig (húsfehéredésig) együtt pároljuk, majd a zöldségeket és a fűszereket is beletéve további pár percen át lassú lángon egy rövidke párolás után felöntjük kb 2 liter vízzel.
Miután felforrt a leves, fedő alatt takaréklángon puhára főzzük. Időnként kevergetjük és kóstolunk is a sóssága miatt.
Végül mielőtt elkészülne az étel, beleszórjuk a száraztésztát, 3-4 percet még forraljuk, majd elzárjuk a lángot, lefedjük és 8-10 perc pihentetés után még forrón ízlés szerint chilivel, borssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Petrezselyemzöld helyett tárkonnyal is nagyon finom, ha egy kevés főzőtejszínnel a végén behabarjuk, ill. beforraljuk!