Sertésraguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sertésraguleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertéslapocka vagy comb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/2 fej zellergumó
  • 1/2 fej karalábé
  • 7-8 db kelbimbó
  • 5-6 db karfiol rózsa
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • kevés só, bors, ételízesítő
  • 10 dkg apró tészta
  • 3 ek zsiradék

Elkészítése:

A húst körömnyi darabokra vágjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük, a többi zöldséget pedig kockákra vagy karikára, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

Egy közepes edényben a zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a húst és még pár percig (húsfehéredésig) együtt pároljuk, majd a zöldségeket és a fűszereket is beletéve további pár percen át lassú lángon egy rövidke párolás után felöntjük kb 2 liter vízzel.

Miután felforrt a leves, fedő alatt takaréklángon puhára főzzük. Időnként kevergetjük és kóstolunk is a sóssága miatt.

Végül mielőtt elkészülne az étel, beleszórjuk a száraztésztát, 3-4 percet még forraljuk, majd elzárjuk a lángot, lefedjük és 8-10 perc pihentetés után még forrón ízlés szerint chilivel, borssal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Petrezselyemzöld helyett tárkonnyal is nagyon finom, ha egy kevés főzőtejszínnel a végén behabarjuk, ill. beforraljuk!