Sárgabarack leves recept
Hozzávalók:
- 0,5-1kg sárgabarack(ki milyen töményen szereti)
- 1 dl habtejszín
- 1 db főzős vanília ízű pudingpor
- kevéske citromlé (ízlés szerint)
- cukor (ízlés szerint)
Elkészítése:
A sárgabarackokat forró vízbe mártjuk, hogy könnyen meg tudjuk hámozni. Meghámozzuk, kimagozzuk, majd összeturmixoljuk, és egy lábasban vízzel felöntve főni tesszük. Amíg a leves felforr, csomómentesre keverjük a pudingport a habtejszínnel.
Amikor a leves felforrt, folyamatos keverés mellett beleöntjük a pudingos keveréket. Néhány percig főzzük még, majd ízlés szerint édesítjük cukorral, és egy kevés citromlével frissítjük az ízét. Langyosan vagy jól behűtve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









