Sárgabarack leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sárgabarack leves

Hozzávalók:

  • 0,5-1kg sárgabarack(ki milyen töményen szereti)
  • 1 dl habtejszín
  • 1 db főzős vanília ízű pudingpor
  • kevéske citromlé (ízlés szerint)
  • cukor (ízlés szerint)

Elkészítése:

A sárgabarackokat forró vízbe mártjuk, hogy könnyen meg tudjuk hámozni. Meghámozzuk, kimagozzuk, majd összeturmixoljuk, és egy lábasban vízzel felöntve főni tesszük. Amíg a leves felforr, csomómentesre keverjük a pudingport a habtejszínnel.

Amikor a leves felforrt, folyamatos keverés mellett beleöntjük a pudingos keveréket. Néhány percig főzzük még, majd ízlés szerint édesítjük cukorral, és egy kevés citromlével frissítjük az ízét. Langyosan vagy jól behűtve tálaljuk.