Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rókagombaleves recept

Rókagombaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg rókagomba
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 3-4 db burgonya
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 db vöröshagyma
    • 10 dkg kolozsvári szalonna
    • 2 evőkanál olaj
    • bors
    • 2 dl főzőtejszín
    • fűszerpaprika
    • 1 evőkanál rétesliszt
    • 1 húsleveskocka vagy ételízesítő

    A galuskához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál liszt

    Elkészítése:

    A kockára vágott hagymát, szalonnát olajon elősütjük, majd a lepirult szalonnára szórjuk a lisztet, fűszerpaprikát, borsot, sót, majd vízzel felöntjük.

    A burgonyát, répát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, és hozzáadjuk a leveshez.

    A rókagombát enyhén cukros, felforrt vízzel leforrázzuk, és csak ezután tesszük a levesbe. Egy húsleveskockával ízesítjük, és puhára főzzük.

    A tojásból, lisztből, és némi vízből galuskatésztát szaggatunk a levesbe, amit ezután tejszínnel dúsítunk. Melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá