Rókagombaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rókagombaleves

Hozzávalók:

  • 20 dkg rókagomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3-4 db burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • fűszerpaprika
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • 1 húsleveskocka vagy ételízesítő

A galuskához:

  • 1 tojás
  • 4 evőkanál liszt

Elkészítése:

A kockára vágott hagymát, szalonnát olajon elősütjük, majd a lepirult szalonnára szórjuk a lisztet, fűszerpaprikát, borsot, sót, majd vízzel felöntjük.

A burgonyát, répát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, és hozzáadjuk a leveshez.

A rókagombát enyhén cukros, felforrt vízzel leforrázzuk, és csak ezután tesszük a levesbe. Egy húsleveskockával ízesítjük, és puhára főzzük.

A tojásból, lisztből, és némi vízből galuskatésztát szaggatunk a levesbe, amit ezután tejszínnel dúsítunk. Melegen tálaljuk.