Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ramen recept

Ramen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 1/2 kg sertés karaj
    • 4 szál újhagyma
    • 1,5 l víz
    • 4-5 cm-es friss gyömbér
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál szójaszósz
    • 2 kávéskanál szezám olaj
    • 1/2 kupica szaké
    • 1 csomag kínai tészta

    Tálaláshoz:

    • 2 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 evőkanál szálasra vágott sárgarépa
    • 2 újhagyma zöld szára
    • citrom karika
    • pár spenót levél
    • csípős zöldpaprika

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, besózzuk és fóliába téve egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni

    Másnap feltesszük a kimért vizet főni, majd beletesszük a húst, az újhagymát, a felszeletelt gyömbért és a fokhagymát.

    Fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük a húst. Mikor a hús megpuhult, kivesszük a léből, a levet pedig leszűrjük egy másik lábosba.

    Ízesítjük a húslét sóval, a szójaszósszal, a szezám olajjal és a szakéval. Felforraljuk.

    Míg felforr a leves, addig a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a húst pedig vékonyan felszeleteljük.

    Tálalás:

    Mélyebb tálkákba szedünk bőven a tésztából, rámerjük a forró levest, majd teszünk a tálba a húsból, a felezett tojásból, a karikázott hagymaszárból, a spenót levélből, a csípős paprikából és a szálasra vágott sárgarépából.

    Máris forrón tálaljuk ezt a finom és laktató levest. Aki kedveli a csípősebb ízeket, tehet még a levesébe szárított chili pelyhet is…

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá