Ramen recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 1/2 kg sertés karaj
- 4 szál újhagyma
- 1,5 l víz
- 4-5 cm-es friss gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 kávéskanál szezám olaj
- 1/2 kupica szaké
- 1 csomag kínai tészta
Tálaláshoz:
- 2 db főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 evőkanál szálasra vágott sárgarépa
- 2 újhagyma zöld szára
- citrom karika
- pár spenót levél
- csípős zöldpaprika
Elkészítése:
A húst megmossuk, besózzuk és fóliába téve egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni
Másnap feltesszük a kimért vizet főni, majd beletesszük a húst, az újhagymát, a felszeletelt gyömbért és a fokhagymát.
Fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük a húst. Mikor a hús megpuhult, kivesszük a léből, a levet pedig leszűrjük egy másik lábosba.
Ízesítjük a húslét sóval, a szójaszósszal, a szezám olajjal és a szakéval. Felforraljuk.
Míg felforr a leves, addig a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a húst pedig vékonyan felszeleteljük.
Tálalás:
Mélyebb tálkákba szedünk bőven a tésztából, rámerjük a forró levest, majd teszünk a tálba a húsból, a felezett tojásból, a karikázott hagymaszárból, a spenót levélből, a csípős paprikából és a szálasra vágott sárgarépából.
Máris forrón tálaljuk ezt a finom és laktató levest. Aki kedveli a csípősebb ízeket, tehet még a levesébe szárított chili pelyhet is…