Ramen

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 kg sertés karaj
  • 4 szál újhagyma
  • 1,5 l víz
  • 4-5 cm-es friss gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 kávéskanál szezám olaj
  • 1/2 kupica szaké
  • 1 csomag kínai tészta

Tálaláshoz:

  • 2 db főtt tojás
  • 3-4 evőkanál szálasra vágott sárgarépa
  • 2 újhagyma zöld szára
  • citrom karika
  • pár spenót levél
  • csípős zöldpaprika

Elkészítése:

A húst megmossuk, besózzuk és fóliába téve egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni

Másnap feltesszük a kimért vizet főni, majd beletesszük a húst, az újhagymát, a felszeletelt gyömbért és a fokhagymát.

Fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük a húst. Mikor a hús megpuhult, kivesszük a léből, a levet pedig leszűrjük egy másik lábosba.

Ízesítjük a húslét sóval, a szójaszósszal, a szezám olajjal és a szakéval. Felforraljuk.

Míg felforr a leves, addig a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a húst pedig vékonyan felszeleteljük.

Tálalás:

Mélyebb tálkákba szedünk bőven a tésztából, rámerjük a forró levest, majd teszünk a tálba a húsból, a felezett tojásból, a karikázott hagymaszárból, a spenót levélből, a csípős paprikából és a szálasra vágott sárgarépából.

Máris forrón tálaljuk ezt a finom és laktató levest. Aki kedveli a csípősebb ízeket, tehet még a levesébe szárított chili pelyhet is…