Rádóci csorba recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirke vagy pulykamell
- 2 szál nagyobb répa
- 2 szál gyökér
- 1 kisebb zellergumó
- 1 vöröshagyma
- 3 – 4 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, chilipaprika
- 1 citrom leve
- olaj
Elkészítése:
A zöldségeket nagylyukú reszelőn lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük.
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk.
Ezután felöntjük kb 1, 5 l vízzel, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.
A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzáadunk pár kanállal a levesből, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk.
Megszórjuk petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítjük citromlével és chilivel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »