Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rádóci csorba recept

Rádóci csorba
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirke vagy pulykamell
    • 2 szál nagyobb répa
    • 2 szál gyökér
    • 1 kisebb zellergumó
    • 1 vöröshagyma
    • 3 – 4 gerezd fokhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl tejföl
    • 1 csokor petrezselyem
    • só, bors, chilipaprika
    • 1 citrom leve
    • olaj

    Elkészítése:

    A zöldségeket nagylyukú reszelőn lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük.

    Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk.

    Ezután felöntjük kb 1, 5 l vízzel, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.

    A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzáadunk pár kanállal a levesből, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk.

    Megszórjuk petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítjük citromlével és chilivel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá