Rádóci csorba recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke vagy pulykamell
- 2 szál nagyobb répa
- 2 szál gyökér
- 1 kisebb zellergumó
- 1 vöröshagyma
- 3 – 4 gerezd fokhagyma
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, chilipaprika
- 1 citrom leve
- olaj
Elkészítése:
A zöldségeket nagylyukú reszelőn lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük.
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk.
Ezután felöntjük kb 1, 5 l vízzel, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.
A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzáadunk pár kanállal a levesből, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk.
Megszórjuk petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítjük citromlével és chilivel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.