Rádóci csorba

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke vagy pulykamell
  • 2 szál nagyobb répa
  • 2 szál gyökér
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 vöröshagyma
  • 3 – 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, chilipaprika
  • 1 citrom leve
  • olaj

Elkészítése:

A zöldségeket nagylyukú reszelőn lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük.

Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk.

Ezután felöntjük kb 1, 5 l vízzel, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.

A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzáadunk pár kanállal a levesből, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk.

Megszórjuk petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítjük citromlével és chilivel.