Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns vörösboros gyümölcskrémleves recept

Pikáns vörösboros gyümölcskrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 7 közepes alma
    • 10 nagyobb szem szilva
    • 2 marék érett köszméte
    • 1 csipet só
    • 3 ek cukor
    • 1 púpos kk őrölt fahéj
    • 0,5 dl édes vörösbor
    • 1 púpos ek vaníliás pudingpor (főzős)
    • 2 dl tejszín
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Galuskához:

    • 4 dl tej
    • 1 csipet só
    • 4 púpos ek búzadara
    • 2 púpos ek cukor

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a gyümölcshúst feldaraboljuk. (Én citromleves vízbe raktam, hogy ne barnuljon meg.) A szilvákat kettévágjuk és kimagvaljuk.

    A köszméte végeiről az elszáradt részt lecsípjük.

    Majd egy kisebb fazékban a gyümölcsökhöz adunk egy kevés vörösbort és felengedjük annyi vízzel, ami kicsit bővebben ellepi.

    Teszünk bele 1 csipet sót, egy kevés cukrot, fahéjat.

    Addig főzzük, míg a gyümölcsök megpuhulnak, ez pár perc, majd merülő mixerrel pépesítjük.

    Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd a lángra visszatett leves levéből pár evőkanállal felhígítjuk, hőkiegyenlítést végzünk és a forró levesbe csorgatjuk.

    Beleszórjuk a vaníliás cukrot. Ha már kellőképpen sűrű, elzárjuk, és jól behűtjük.

    A galuskához a tejet egy csipet sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a búzadarát és a cukrot. Pár perc alatt sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    A hideg levest tányérokba merjük, majd egy teáskanállal kiszaggatott tejbegríz galuskával kínáljuk.

    Tipp:

    Férjem egyik kedvence az egres, amiből idén sajnos csak egész kevés termett a kertünkben. Ez a pici, ami már egész pirosra érett, ebben a finom és kicsit pikáns levesben végezte.
    A nagy sikerű tejbegrízgaluska került bele betétként.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá