Pikáns vörösboros gyümölcskrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Pikáns vörösboros gyümölcskrémleves

Hozzávalók:

  • 7 közepes alma
  • 10 nagyobb szem szilva
  • 2 marék érett köszméte
  • 1 csipet só
  • 3 ek cukor
  • 1 púpos kk őrölt fahéj
  • 0,5 dl édes vörösbor
  • 1 púpos ek vaníliás pudingpor (főzős)
  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak vaníliás cukor

Galuskához:

  • 4 dl tej
  • 1 csipet só
  • 4 púpos ek búzadara
  • 2 púpos ek cukor

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a gyümölcshúst feldaraboljuk. (Én citromleves vízbe raktam, hogy ne barnuljon meg.) A szilvákat kettévágjuk és kimagvaljuk.

A köszméte végeiről az elszáradt részt lecsípjük.

Majd egy kisebb fazékban a gyümölcsökhöz adunk egy kevés vörösbort és felengedjük annyi vízzel, ami kicsit bővebben ellepi.

Teszünk bele 1 csipet sót, egy kevés cukrot, fahéjat.

Addig főzzük, míg a gyümölcsök megpuhulnak, ez pár perc, majd merülő mixerrel pépesítjük.

Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd a lángra visszatett leves levéből pár evőkanállal felhígítjuk, hőkiegyenlítést végzünk és a forró levesbe csorgatjuk.

Beleszórjuk a vaníliás cukrot. Ha már kellőképpen sűrű, elzárjuk, és jól behűtjük.

A galuskához a tejet egy csipet sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a búzadarát és a cukrot. Pár perc alatt sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A hideg levest tányérokba merjük, majd egy teáskanállal kiszaggatott tejbegríz galuskával kínáljuk.

Tipp:

Férjem egyik kedvence az egres, amiből idén sajnos csak egész kevés termett a kertünkben. Ez a pici, ami már egész pirosra érett, ebben a finom és kicsit pikáns levesben végezte.
A nagy sikerű tejbegrízgaluska került bele betétként.