Paradicsomos bableves fodroskellel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 fodroskel levél
- 2 csésze fehér bab megfőzve és leöblítve (vagy konzerv)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1-2 zellerszár
- 2 doboz darabolt paradicsom, paradicsomlében eltéve (összesen 480 g)
- 4 csésze zöldségleves alaplé vagy víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- só, bors ízlés szerint
- kevés cukor
Elkészítése:
A hagymátkat és a répát hámozzuk meg. A vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát zúzzuk és a répát, zellert vágjuk apróbb darabokra.
Az olajat forrósítsuk fel egy nagyobb edényben, majd kb 10 percig pirítsuk rajta a vöröshagymát, répát és a zellert. A végefelé adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is és keverjük folyamatosan.
Ezután keverjük hozzá a rozmaringot is és pirítsuk még vele kb fél percig, majd öntsük fel a paradicsommal, az alaplével vagy vízzel és adjuk hozzá a babot is.
Forraljuk fel, fedjük le, majd főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben adjunk hozzá kb 1 kk cukrot, hogy elvegyük a paradicsom savasságát. Utána sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Közben a fodros kel középső, vastag részéről húzzuk le a levelét és vágjuk durvára, majd keverjük bele a levesbe és főzzük még kb 5 percig. Ha nem tudjuk beszerezni a fodroskelt, akkor használjunk helyette kínaikelt vagy sima kelkáposztát.
Tálaljuk fokhagymás pirítóssal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »









