Paradicsomos bableves fodroskellel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 fodroskel levél
- 2 csésze fehér bab megfőzve és leöblítve (vagy konzerv)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1-2 zellerszár
- 2 doboz darabolt paradicsom, paradicsomlében eltéve (összesen 480 g)
- 4 csésze zöldségleves alaplé vagy víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- só, bors ízlés szerint
- kevés cukor
Elkészítése:
A hagymátkat és a répát hámozzuk meg. A vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát zúzzuk és a répát, zellert vágjuk apróbb darabokra.
Az olajat forrósítsuk fel egy nagyobb edényben, majd kb 10 percig pirítsuk rajta a vöröshagymát, répát és a zellert. A végefelé adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is és keverjük folyamatosan.
Ezután keverjük hozzá a rozmaringot is és pirítsuk még vele kb fél percig, majd öntsük fel a paradicsommal, az alaplével vagy vízzel és adjuk hozzá a babot is.
Forraljuk fel, fedjük le, majd főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben adjunk hozzá kb 1 kk cukrot, hogy elvegyük a paradicsom savasságát. Utána sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Közben a fodros kel középső, vastag részéről húzzuk le a levelét és vágjuk durvára, majd keverjük bele a levesbe és főzzük még kb 5 percig. Ha nem tudjuk beszerezni a fodroskelt, akkor használjunk helyette kínaikelt vagy sima kelkáposztát.
Tálaljuk fokhagymás pirítóssal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









