Paradicsomos bableves fodroskellel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 fodroskel levél
- 2 csésze fehér bab megfőzve és leöblítve (vagy konzerv)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1-2 zellerszár
- 2 doboz darabolt paradicsom, paradicsomlében eltéve (összesen 480 g)
- 4 csésze zöldségleves alaplé vagy víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- só, bors ízlés szerint
- kevés cukor
Elkészítése:
A hagymátkat és a répát hámozzuk meg. A vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát zúzzuk és a répát, zellert vágjuk apróbb darabokra.
Az olajat forrósítsuk fel egy nagyobb edényben, majd kb 10 percig pirítsuk rajta a vöröshagymát, répát és a zellert. A végefelé adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is és keverjük folyamatosan.
Ezután keverjük hozzá a rozmaringot is és pirítsuk még vele kb fél percig, majd öntsük fel a paradicsommal, az alaplével vagy vízzel és adjuk hozzá a babot is.
Forraljuk fel, fedjük le, majd főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben adjunk hozzá kb 1 kk cukrot, hogy elvegyük a paradicsom savasságát. Utána sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Közben a fodros kel középső, vastag részéről húzzuk le a levelét és vágjuk durvára, majd keverjük bele a levesbe és főzzük még kb 5 percig. Ha nem tudjuk beszerezni a fodroskelt, akkor használjunk helyette kínaikelt vagy sima kelkáposztát.
Tálaljuk fokhagymás pirítóssal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »