Paradicsomos bableves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zsenge szemes bab
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehér répa
- fél liter sűrű házi paradicsomlé
- egy csokor petrezselyemzöld, néhány levél zeller
- egy kávéskanál pirospaprika
- egy kisebb paradicsom
- egy paprika
- egy fej hagyma
- egy teáskanál házi ételízesítő
- egy ek olaj
- egy ek világos rozs liszt
- só
Elkészítése:
Feltesszük a a babot sós vízbe főni, belekarikázzuk a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret.
Amikor felforr leszedjük róla a habot, majd belerakjuk az ételízesítőt, a zellerlevelet, egy egész hagymát, a paradicsomot, a paprikát,a petrezselyemzöldet csokorba kötve. ( a hagymát , ha belefőtt az íze kidobjuk a levesből.)
Amikor majdnem puha a bab, egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a lisztet és” világos”rántást készítünk ( amúgy sötét, mert a teljes kiőrlésű liszt barna), hozzáadjuk a pirospaprikát, felengedjük 2 dl hideg vízzel, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet és jól kiforraljuk, majd hozzáöntjük a levesünkhöz és összefőzzük.
Tálaláskor tejföllel kínáljuk, valamint meg lehet szórni friss petrezselyemzölddel.
Lehet akár csipetkével is gazdagítani.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Aki édesebben szereti tehet bele egy kis cukrot,vagy édesítőszert.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »