Hozzávalók:
Elkészítése:
Feltesszük a a babot sós vízbe főni, belekarikázzuk a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret.
Amikor felforr leszedjük róla a habot, majd belerakjuk az ételízesítőt, a zellerlevelet, egy egész hagymát, a paradicsomot, a paprikát,a petrezselyemzöldet csokorba kötve. ( a hagymát , ha belefőtt az íze kidobjuk a levesből.)
Amikor majdnem puha a bab, egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a lisztet és” világos”rántást készítünk ( amúgy sötét, mert a teljes kiőrlésű liszt barna), hozzáadjuk a pirospaprikát, felengedjük 2 dl hideg vízzel, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet és jól kiforraljuk, majd hozzáöntjük a levesünkhöz és összefőzzük.
Tálaláskor tejföllel kínáljuk, valamint meg lehet szórni friss petrezselyemzölddel.
Lehet akár csipetkével is gazdagítani.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Aki édesebben szereti tehet bele egy kis cukrot,vagy édesítőszert.