Paradicsomos bableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Paradicsomos bableves

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsenge szemes bab
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • fél liter sűrű házi paradicsomlé
  • egy csokor petrezselyemzöld, néhány levél zeller
  • egy kávéskanál pirospaprika
  • egy kisebb paradicsom
  • egy paprika
  • egy fej hagyma
  • egy teáskanál házi ételízesítő
  • egy ek olaj
  • egy ek világos rozs liszt

Elkészítése:

Feltesszük a a babot sós vízbe főni, belekarikázzuk a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret.

Amikor felforr leszedjük róla a habot, majd belerakjuk az ételízesítőt, a zellerlevelet, egy egész hagymát, a paradicsomot, a paprikát,a petrezselyemzöldet csokorba kötve. ( a hagymát , ha belefőtt az íze kidobjuk a levesből.)

Amikor majdnem puha a bab, egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a lisztet és” világos”rántást készítünk ( amúgy sötét, mert a teljes kiőrlésű liszt barna), hozzáadjuk a pirospaprikát, felengedjük 2 dl hideg vízzel, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet és jól kiforraljuk, majd hozzáöntjük a levesünkhöz és összefőzzük.

Tálaláskor tejföllel kínáljuk, valamint meg lehet szórni friss petrezselyemzölddel.

Lehet akár csipetkével is gazdagítani.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

Aki édesebben szereti tehet bele egy kis cukrot,vagy édesítőszert.