Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palóc leves recept

Palóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,2 kg marhalábszár
    • fél kg zöldbab
    • 1 kg krumpli
    • 2 kisebb vöröshagyma
    • 2 cikkely fokhagyma
    • 5-6 babérlevél
    • 1 kk. őrölt kömény
    • 1 tk. törött bors
    • 1 tk őrölt kömény
    • 1 ek. pirospaprika
    • 2-3 ek. tejföl
    • 1 ek. libazsír
    • 2 húsleves kocka

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágunk, 1 evőkanál libazsírra tesszük, majd rárakjuk a megtisztított, összevágott marhahúst. Fedő alatt lassú tűzön addig pároljuk, amíg kezdi a saját levét elfőni.

    Ekkor rátesszük a pirospaprikát (kevesebbet, mint amikor pörköltet készítünk), törött borsot, a lereszelt fokhagymát, kömény, hozzáteszünk 5-6 babérlevelet és vízzel felöntve puhára főzzük. (Én mindig kuktában készítem, így hamar megpuhul)

    Amíg a húsunk fő, megtisztítjuk a zöldbabot és a krumpli. A babot 3-4 cm-es darabokra, a krumplit kockára vágjuk, külön – külön annyi vízben, hogy ellepje őket, puhára főzzük. A főzővízbe 1-1 húsleves kockát és kevés sót teszek.

    Amikor minden megpuhult, egy nagyobb fazékba mindent összeöntünk, ha szükséges utána sózzuk és 2-3 evőkanál tejföllel ízesítjük. (A tejföllel már nem szabad főzni).

    Tipp:

    Készíthetjük lebőrözött és kicsontozott pulyka felső combból is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá