Pagodakarfiol leves recept
Hozzávalók:
- 1/2 fej pagodakarfiol
- 1 nagyobb sárgarépa
- 2 szál új/zöld/csemegehagyma
- 1 evőkanál olaj
- só
- bármilyen kínai fűszerkeverék
- instant levestészta kínai levesből
Elkészítése:
A karfiolt darabokra szedjük és alaposan megmossuk. A hagymát felkarikázzuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük.
Kevés olajon 2-3 percig pirítjuk a hagymát és a sárgarépát, majd hozzádjuk a fűszerkeveréket és a sót. Beletesszük a karfiolt, majd felöntjük kb 1,5 l vízzel. Főzzük, míg a karfiol megpuhul.
Tálaláskor a tányérba morzsoljuk a tésztát, felöntjük a forró lével és várunk, míg megpuhul, majd szedünk a sűrűjéből is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










