Pagodakarfiol leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pagodakarfiol leves

Hozzávalók:

  • 1/2 fej pagodakarfiol
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 2 szál új/zöld/csemegehagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • bármilyen kínai fűszerkeverék
  • instant levestészta kínai levesből

Elkészítése:

A karfiolt darabokra szedjük és alaposan megmossuk. A hagymát felkarikázzuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük.

Kevés olajon 2-3 percig pirítjuk a hagymát és a sárgarépát, majd hozzádjuk a fűszerkeveréket és a sót. Beletesszük a karfiolt, majd felöntjük kb 1,5 l vízzel. Főzzük, míg a karfiol megpuhul.

Tálaláskor a tányérba morzsoljuk a tésztát, felöntjük a forró lével és várunk, míg megpuhul, majd szedünk a sűrűjéből is.