Pagoda karfiol leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej pagoda karfiol
- 30 dkg gesztenye
- 1 kisebb édesburgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10 szál korianderlevél aprítva
- 2 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk frissen reszelt gyömbér
- só, bors
- 1 dl tejszín
- ízlés szerint kolozsvári szalonna
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Vízben megfőzzük a gesztenyét és még melegen megpucoljuk. A karfiolt rózsáira, a hagymát, gesztenyét és a burgonyát kis kockára vágjuk.
Üvegesre pirítjuk kevés felforrósított olajon a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért és a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és miután beletettük a karfiolt ízesítjük kakukkfűvel, sóval, borssal és a koriander felével.
Fedő alatt puhára főzzük kb 30 perc alatt. A tűzről levéve beletesszük a maradék koriandert és botmixerrel pürésítjük.
Tejszínnel és zsírjában sült szalonnakockákkal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »