Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pagoda karfiol leves recept

Pagoda karfiol leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej pagoda karfiol
    • 30 dkg gesztenye
    • 1 kisebb édesburgonya
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 10 szál korianderlevél aprítva
    • 2 ág kakukkfű
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 mk frissen reszelt gyömbér
    • só, bors
    • 1 dl tejszín
    • ízlés szerint kolozsvári szalonna
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    Vízben megfőzzük a gesztenyét és még melegen megpucoljuk. A karfiolt rózsáira, a hagymát, gesztenyét és a burgonyát kis kockára vágjuk.

    Üvegesre pirítjuk kevés felforrósított olajon a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért és a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és miután beletettük a karfiolt ízesítjük kakukkfűvel, sóval, borssal és a koriander felével.

    Fedő alatt puhára főzzük kb 30 perc alatt. A tűzről levéve beletesszük a maradék koriandert és botmixerrel pürésítjük.

    Tejszínnel és zsírjában sült szalonnakockákkal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá