Pagoda karfiol leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej pagoda karfiol
- 30 dkg gesztenye
- 1 kisebb édesburgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10 szál korianderlevél aprítva
- 2 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk frissen reszelt gyömbér
- só, bors
- 1 dl tejszín
- ízlés szerint kolozsvári szalonna
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Vízben megfőzzük a gesztenyét és még melegen megpucoljuk. A karfiolt rózsáira, a hagymát, gesztenyét és a burgonyát kis kockára vágjuk.
Üvegesre pirítjuk kevés felforrósított olajon a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért és a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és miután beletettük a karfiolt ízesítjük kakukkfűvel, sóval, borssal és a koriander felével.
Fedő alatt puhára főzzük kb 30 perc alatt. A tűzről levéve beletesszük a maradék koriandert és botmixerrel pürésítjük.
Tejszínnel és zsírjában sült szalonnakockákkal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »