Pagoda karfiol leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pagoda karfiol leves

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej pagoda karfiol
  • 30 dkg gesztenye
  • 1 kisebb édesburgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 szál korianderlevél aprítva
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk frissen reszelt gyömbér
  • só, bors
  • 1 dl tejszín
  • ízlés szerint kolozsvári szalonna
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

Vízben megfőzzük a gesztenyét és még melegen megpucoljuk. A karfiolt rózsáira, a hagymát, gesztenyét és a burgonyát kis kockára vágjuk.

Üvegesre pirítjuk kevés felforrósított olajon a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért és a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és miután beletettük a karfiolt ízesítjük kakukkfűvel, sóval, borssal és a koriander felével.

Fedő alatt puhára főzzük kb 30 perc alatt. A tűzről levéve beletesszük a maradék koriandert és botmixerrel pürésítjük.

Tejszínnel és zsírjában sült szalonnakockákkal tálaljuk.