Őszibarack krémleves recept

Hozzávalók:
- 10 jó érett őszibarack
- méz vagy ízlés szerint cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- reszelt narancshéj (el is hagyható)
- 2 dl tej
- 0,5 l víz
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl édes fehérbor
Elkészítése:
5-6 db őszibarack húsát turmixoljuk össze, majd öntsük hozzá a tejet és a vizet. Ezután ízlés szerint ízesítsük mézzel vagy cukorral, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat (ez el is hagyható) és az őrölt fahajat. Keverjük alaposan össze, majd tegyük fel a tűzre és forraljuk ki.
Amikor már forr, keverjük hozzá a tejszínt és az édes fehérbort, majd szintén forraljuk fel. Kevergetve főzzük 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről.
A megmaradt őszibarackoknak húzzuk le a héját, magozzuk ki, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután tegyük bele a forró levesbe és óvatosan keverjük össze. Végül fedjük le az edény tetejét és így hagyjuk a levest langyosra hűlni (ezalatt az idő alatt az ízek is kellően összeérnek).
A nyári nagy melegben természetesen tálalás előtt hűtőszekrényben hűtsük le a levest ízlés szerint és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »