Hozzávalók:
Elkészítése:
5-6 db őszibarack húsát turmixoljuk össze, majd öntsük hozzá a tejet és a vizet. Ezután ízlés szerint ízesítsük mézzel vagy cukorral, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat (ez el is hagyható) és az őrölt fahajat. Keverjük alaposan össze, majd tegyük fel a tűzre és forraljuk ki.
Amikor már forr, keverjük hozzá a tejszínt és az édes fehérbort, majd szintén forraljuk fel. Kevergetve főzzük 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről.
A megmaradt őszibarackoknak húzzuk le a héját, magozzuk ki, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután tegyük bele a forró levesbe és óvatosan keverjük össze. Végül fedjük le az edény tetejét és így hagyjuk a levest langyosra hűlni (ezalatt az idő alatt az ízek is kellően összeérnek).
A nyári nagy melegben természetesen tálalás előtt hűtőszekrényben hűtsük le a levest ízlés szerint és úgy kínáljuk.