Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyírségi burgonyagombóc leves recept

Nyírségi burgonyagombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Leveshez:

    • 40 dkg sertéslapocka
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 darab zeller
    • 1 dfej vöröshagyma
    • 0,25 fej karfiol
    • 15 dkg zöldborsó
    • 15 dkg gomba
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tejszín
    • 2 evőkanál vaj
    • ételízesítő ízlés szerint
    • bors
    • petrezselyemzöld
    • csipet fűszerpaprika
    • 1/2 citrom leve

    Gombóchoz:

    • 20 dkg burgonya
    • 8 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet szerecsendió

    Elkészítése:

    A húst kockára vágjuk és a megmosott, felaprított, vajon megpárolt hagymákhoz adjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Fehéredésig pároljuk többszöri kevergetés mellett.

    Ez után tegyük rá a hámozott, darabolt zöldségeket, ételízesítőt és fedő alatt lassan pároljuk. Kb félidőben tegyük bele a zöldborsót, karfiolt és a gombát.

    Egy másik edényben főzzük meg sós vízben a nem túl apróra vágott burgonyát. Ha megfőtt, a levét szűrjük rá a levesünkre. Még forrón törjük össze, hagyjuk kicsit hűlni, majd adjuk hozzá a tojást, lisztet és a szerecsendiót. Dolgozzuk össze és formázzunk belőle kis gombócokat, amit legvégén a levesben főzünk ki.

    Amikor minden megfőtt, akkor adjuk hozzá a tejszínt, a citromlevet és a tetejére pedig petrezselyemzöldet hintünk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá