Hozzávalók:
Leveshez:
Gombóchoz:
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk és a megmosott, felaprított, vajon megpárolt hagymákhoz adjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Fehéredésig pároljuk többszöri kevergetés mellett.
Ez után tegyük rá a hámozott, darabolt zöldségeket, ételízesítőt és fedő alatt lassan pároljuk. Kb félidőben tegyük bele a zöldborsót, karfiolt és a gombát.
Egy másik edényben főzzük meg sós vízben a nem túl apróra vágott burgonyát. Ha megfőtt, a levét szűrjük rá a levesünkre. Még forrón törjük össze, hagyjuk kicsit hűlni, majd adjuk hozzá a tojást, lisztet és a szerecsendiót. Dolgozzuk össze és formázzunk belőle kis gombócokat, amit legvégén a levesben főzünk ki.
Amikor minden megfőtt, akkor adjuk hozzá a tejszínt, a citromlevet és a tetejére pedig petrezselyemzöldet hintünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!