Minestrone recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröshagyma finomra vágva
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- 3 közepes burgonya 2*2 cm-es kockára darabolva
- 3 közepes sárgarépa hosszában félbe vágva, majd szeletelve
- 1 kelkáposzta kisebb darabokra vágva
- 90 g pancetta
- 80 g tészta (én margheritene-t használtam, de bármilyen apróbb tészta megteszi)
- 100 g friss vagy mirelit zöldborsó
- 200 g kis szemű vajbab
- só, bors
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 2 szár friss bazsalikom
- 1 ek olívaolaj
- 1 konzerv apróra vágott paradicsom
- 1/2 teáskanál füstölt paprika
- 2 liter zöldség alaplé
- 2 db babérlevél
Elkészítése:
Egy edénybe (olíva)olajat öntünk és rátesszük a pancettát, amit alacsony hőfokon pirítunk le, így szép színe és ropogós állaga lesz.
Hozzáadjuk a fokhagymát, vöröshagymát és puhára pároljuk. Ráöntjük a paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal, füstölt paprikával, oregánóval majd rádobjuk a babérleveleket és 3-4 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a répát és a burgonyát és felöntjük az alaplével.
Lassan főzzük kb 30 percig, majd hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldborsót a tésztát és a babot. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a tészta is megfő.
Tálaláskor friss bazsalikomot tépkedünk rá és reszelt parmezánnal megszórjuk.
Tipp:
Amint említettem bármilyen tészta megfelel. Ha túl nagy csak törd össze egy klopfolóval vagy nyújtófával. Én most vajbabot használtam, de más, kisebb szemű bab is tökéletes mint pl a cannelini.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »