Mexikói paradicsomleves avokádós sajtgolyókkal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A leveshez:
- 4 db paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál Erős Pista
- só, bors
Sajtgolyóhoz:
- 200 g fehérsajt
- 1 db avokádó
Továbbá:
- 1 db tortillalap
- 2 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A paradicsomot 180 fokon 10 percig sütjük. A héjukat lehúzzuk, majd a hagymával és a fokhagymával ledaráljuk/turmixoljuk.
Egy fazékba öntjük még 1,5 liter vízzel és 10 percig főzzük. Eközben elkészítjük a sajtgolyókat.
Egy tálban összekverjük az apró kockára vágott avokádót és a sajtot. A masszából golyókat formázunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a vékony csíkokra vágott tortillalapot megsütjük.
Nagyon hamar megbarnul, így gyorsnak kell lenni.
Tálaláskor a tányérokba szűrjük a levest. Beleteszünk 4-5 db sajtgolyót és pár szál ropogós tortillacsíkot.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









