Mexikói paradicsomleves avokádós sajtgolyókkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A leveshez:
- 4 db paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál Erős Pista
- só, bors
Sajtgolyóhoz:
- 200 g fehérsajt
- 1 db avokádó
Továbbá:
- 1 db tortillalap
- 2 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A paradicsomot 180 fokon 10 percig sütjük. A héjukat lehúzzuk, majd a hagymával és a fokhagymával ledaráljuk/turmixoljuk.
Egy fazékba öntjük még 1,5 liter vízzel és 10 percig főzzük. Eközben elkészítjük a sajtgolyókat.
Egy tálban összekverjük az apró kockára vágott avokádót és a sajtot. A masszából golyókat formázunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a vékony csíkokra vágott tortillalapot megsütjük.
Nagyon hamar megbarnul, így gyorsnak kell lenni.
Tálaláskor a tányérokba szűrjük a levest. Beleteszünk 4-5 db sajtgolyót és pár szál ropogós tortillacsíkot.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »