Mexikói paradicsomleves avokádós sajtgolyókkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A leveshez:
- 4 db paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál Erős Pista
- só, bors
Sajtgolyóhoz:
- 200 g fehérsajt
- 1 db avokádó
Továbbá:
- 1 db tortillalap
- 2 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A paradicsomot 180 fokon 10 percig sütjük. A héjukat lehúzzuk, majd a hagymával és a fokhagymával ledaráljuk/turmixoljuk.
Egy fazékba öntjük még 1,5 liter vízzel és 10 percig főzzük. Eközben elkészítjük a sajtgolyókat.
Egy tálban összekverjük az apró kockára vágott avokádót és a sajtot. A masszából golyókat formázunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a vékony csíkokra vágott tortillalapot megsütjük.
Nagyon hamar megbarnul, így gyorsnak kell lenni.
Tálaláskor a tányérokba szűrjük a levest. Beleteszünk 4-5 db sajtgolyót és pár szál ropogós tortillacsíkot.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »