Hozzávalók:
A leveshez:
Sajtgolyóhoz:
Továbbá:
Elkészítése:
A paradicsomot 180 fokon 10 percig sütjük. A héjukat lehúzzuk, majd a hagymával és a fokhagymával ledaráljuk/turmixoljuk.
Egy fazékba öntjük még 1,5 liter vízzel és 10 percig főzzük. Eközben elkészítjük a sajtgolyókat.
Egy tálban összekverjük az apró kockára vágott avokádót és a sajtot. A masszából golyókat formázunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a vékony csíkokra vágott tortillalapot megsütjük.
Nagyon hamar megbarnul, így gyorsnak kell lenni.
Tálaláskor a tányérokba szűrjük a levest. Beleteszünk 4-5 db sajtgolyót és pár szál ropogós tortillacsíkot.
Jó étvágyat!