Mexikói paradicsomleves avokádós sajtgolyókkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mexikói paradicsomleves avokádós sajtgolyókkal

Hozzávalók:
A leveshez:

  • 4 db paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 evőkanál Erős Pista
  • só, bors

Sajtgolyóhoz:

  • 200 g fehérsajt
  • 1 db avokádó

Továbbá:

  • 1 db tortillalap
  • 2 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A paradicsomot 180 fokon 10 percig sütjük. A héjukat lehúzzuk, majd a hagymával és a fokhagymával ledaráljuk/turmixoljuk.

Egy fazékba öntjük még 1,5 liter vízzel és 10 percig főzzük. Eközben elkészítjük a sajtgolyókat.

Egy tálban összekverjük az apró kockára vágott avokádót és a sajtot. A masszából golyókat formázunk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és a vékony csíkokra vágott tortillalapot megsütjük.

Nagyon hamar megbarnul, így gyorsnak kell lenni.

Tálaláskor a tányérokba szűrjük a levest. Beleteszünk 4-5 db sajtgolyót és pár szál ropogós tortillacsíkot.

Jó étvágyat!