Mediterrán zöldbableves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- kb fél kg mirelit zöldbab (vagy friss)
- 1 szál sárgarépa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- bazsalikom levél (nálam most szárított)
- csipet szárított lestyán
- 1 teáskanál törött pirospaprika
- 1 csapott evőkanál zabliszt
- só
- 2 ek olívaolaj
- ujjbegynyi vaj
- 3-4 szelet piros kápia paprika
- 3 dl hámozott paradicsom konzerv
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál méz (vagy édesítőszer)
- csipet chili
- parmezán a tálaláshoz
Elkészítése:
A felmelegített vaj és olaj keverékére tettem a meghámozott, apróra vágott hagymát, rászórtam a lisztet, kicsit hevítettem, majd hozzáadtam a pirospaprikát és 2-3 dl hideg vízzel hígítottam.
Csomómentesre kevertem, majd beletettem egy gerezd zúzott fokhagymát, a zöldfűszereket, sót, pici chilit, paprikát, a felkarikázott sárgarépát, majd a mirelit babot és megpároltam kb 10 perc alatt.
Hozzáadtam a paradicsom konzervet és még kb 2 dl forró vizet öntöttem hozzá, majd összeforraltam és kis mézzel vagy édesítőszerrel ízesítettem.
Meghintettem frissen vágott petrezselyemzölddel és parmezánnal.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Gyakran kerül nálunk paradicsomos étel terítékre, most a mediterrán ízvilág került előtérbe.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.