Mediterrán zöldbableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • kb fél kg mirelit zöldbab (vagy friss)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • bazsalikom levél (nálam most szárított)
  • csipet szárított lestyán
  • 1 teáskanál törött pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál zabliszt
  • 2 ek olívaolaj
  • ujjbegynyi vaj
  • 3-4 szelet piros kápia paprika
  • 3 dl hámozott paradicsom konzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál méz (vagy édesítőszer)
  • csipet chili
  • parmezán a tálaláshoz

Elkészítése:

A felmelegített vaj és olaj keverékére tettem a meghámozott, apróra vágott hagymát, rászórtam a lisztet, kicsit hevítettem, majd hozzáadtam a pirospaprikát és 2-3 dl hideg vízzel hígítottam.

Csomómentesre kevertem, majd beletettem egy gerezd zúzott fokhagymát, a zöldfűszereket, sót, pici chilit, paprikát, a felkarikázott sárgarépát, majd a mirelit babot és megpároltam kb 10 perc alatt.

Hozzáadtam a paradicsom konzervet és még kb 2 dl forró vizet öntöttem hozzá, majd összeforraltam és kis mézzel vagy édesítőszerrel ízesítettem.

Meghintettem frissen vágott petrezselyemzölddel és parmezánnal.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Gyakran kerül nálunk paradicsomos étel terítékre, most a mediterrán ízvilág került előtérbe.