Hozzávalók:
Elkészítése:
A felmelegített vaj és olaj keverékére tettem a meghámozott, apróra vágott hagymát, rászórtam a lisztet, kicsit hevítettem, majd hozzáadtam a pirospaprikát és 2-3 dl hideg vízzel hígítottam.
Csomómentesre kevertem, majd beletettem egy gerezd zúzott fokhagymát, a zöldfűszereket, sót, pici chilit, paprikát, a felkarikázott sárgarépát, majd a mirelit babot és megpároltam kb 10 perc alatt.
Hozzáadtam a paradicsom konzervet és még kb 2 dl forró vizet öntöttem hozzá, majd összeforraltam és kis mézzel vagy édesítőszerrel ízesítettem.
Meghintettem frissen vágott petrezselyemzölddel és parmezánnal.
Jó étvágyat kívánok!
Gyakran kerül nálunk paradicsomos étel terítékre, most a mediterrán ízvilág került előtérbe.