Májgombócleves recept

Hozzávalók:
Leves:
- kevés olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- fél zeller
- fél karalábé
- 25 dkg zöldborsó (fagyott)
- 25 dkg gomba
- pici pirospaprika, só, bors, vegeta
Májgombóc:
- kevés olajon dinsztelt 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg csirkemáj (aprítóval pépesítve)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg finomliszt
- 2 ek gríz
- 2 ek zsemlemorzsa
- petrezselyemzöld
- só, bors
Elkészítése:
A májgombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd pici pirospaprikával színt adunk neki. Belerakjuk a kockára vágott zöldségeket és a gombát is. Felöntjük vízzel és ízesítjük a felsorolt fűszerekkel.
Kb 1 órán át főzzük, majd kiskanállal beleszaggatjuk a májgaluskát. Ha felforrt, akkor belerakjuk a zöldborsót és kb 10 percig főzzük. Megszórjuk aprított petrezselyemmel és kész is.
Ez kb 6 liter tartalmas leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »