Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májgombócleves recept

Májgombócleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Leves:

    • kevés olaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • fél zeller
    • fél karalábé
    • 25 dkg zöldborsó (fagyott)
    • 25 dkg gomba
    • pici pirospaprika, só, bors, vegeta

    Májgombóc:

    • kevés olajon dinsztelt 1 fej vöröshagyma
    • 30 dkg csirkemáj (aprítóval pépesítve)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finomliszt
    • 2 ek gríz
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • petrezselyemzöld
    • só, bors

    Elkészítése:

    A májgombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük.

    Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd pici pirospaprikával színt adunk neki. Belerakjuk a kockára vágott zöldségeket és a gombát is. Felöntjük vízzel és ízesítjük a felsorolt fűszerekkel.

    Kb 1 órán át főzzük, majd kiskanállal beleszaggatjuk a májgaluskát. Ha felforrt, akkor belerakjuk a zöldborsót és kb 10 percig főzzük. Megszórjuk aprított petrezselyemmel és kész is.

    Ez kb 6 liter tartalmas leves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá