Májgombócleves recept

Hozzávalók:
Leves:
- kevés olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- fél zeller
- fél karalábé
- 25 dkg zöldborsó (fagyott)
- 25 dkg gomba
- pici pirospaprika, só, bors, vegeta
Májgombóc:
- kevés olajon dinsztelt 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg csirkemáj (aprítóval pépesítve)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg finomliszt
- 2 ek gríz
- 2 ek zsemlemorzsa
- petrezselyemzöld
- só, bors
Elkészítése:
A májgombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd pici pirospaprikával színt adunk neki. Belerakjuk a kockára vágott zöldségeket és a gombát is. Felöntjük vízzel és ízesítjük a felsorolt fűszerekkel.
Kb 1 órán át főzzük, majd kiskanállal beleszaggatjuk a májgaluskát. Ha felforrt, akkor belerakjuk a zöldborsót és kb 10 percig főzzük. Megszórjuk aprított petrezselyemmel és kész is.
Ez kb 6 liter tartalmas leves.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »