Májgombócleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Májgombócleves

Hozzávalók:
Leves:

  • kevés olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • fél zeller
  • fél karalábé
  • 25 dkg zöldborsó (fagyott)
  • 25 dkg gomba
  • pici pirospaprika, só, bors, vegeta

Májgombóc:

  • kevés olajon dinsztelt 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg csirkemáj (aprítóval pépesítve)
  • 1 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 ek gríz
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • petrezselyemzöld
  • só, bors

Elkészítése:

A májgombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük.

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd pici pirospaprikával színt adunk neki. Belerakjuk a kockára vágott zöldségeket és a gombát is. Felöntjük vízzel és ízesítjük a felsorolt fűszerekkel.

Kb 1 órán át főzzük, majd kiskanállal beleszaggatjuk a májgaluskát. Ha felforrt, akkor belerakjuk a zöldborsót és kb 10 percig főzzük. Megszórjuk aprított petrezselyemmel és kész is.

Ez kb 6 liter tartalmas leves.