Magyaros zöldborsóleves recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldborsó
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 0,5 zellergumó
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek étolaj
- 1 tk cukor
- 1 ek finomliszt
- 2 tk ételízesítő
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
Galuska:
- 10 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 ek rétesliszt
- só
Elkészítése:
Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megszórjuk és megdinszteljük.
Amikor majdnem puhák már a zöldségek, megszórjuk finomliszttel, elkeverjük és egy kicsit pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük 2 liter vízzel. Ételízesítőt, egész vöröshagymát teszünk bele és lassú tűzön 20 percet főzzük.
Galuska készítése:
A réteslisztet, a tojást, a sót és a puha vajat csomómentesre keverjük. Lágy galuskatésztát készítsünk.
A forrásban lévő levesbe egy teáskanál segítségével szaggassuk bele a galuskát.
5 percig lassú tűzön főzzük készre a levest.
Tálalás előtt emeljük ki a vöröshagymát és szórjuk meg aprított zöld petrezselyemmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »