Libahúsleves recept

Hozzávalók:
- 2,5 kg libaaprólék (szárnytő, nyak, zúza, szív, farhát vegyesen)
- 8 sárgarépa
- 4 fehérrépa
- 20 dkg zeller
- 20 dkg karalábé
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint szerecsendió
- levesbetétnek: ízlés szerint cérnametélt, lúdgége, medvehagymás burgonya gombóc (ki mit szeret)
Elkészítése:
Megmossuk a húst, majd daraboljuk fel, de akár hagyhatjuk egészben is.
Hideg, bő vízben, nagyon lassú tűzön elkezdjük főzni. Éppen csak gyöngyöznie szabad a levesnek, közben a tetején keletkező habot folyamatosan szedjük le.
Előkészítjük a zöldségeket meghámozzuk, a répát, fehérrépát ízlés szerint karikára vagy hasábokra vágjuk. A zellert, karalábét közepes hasábra vágjuk a vörös hagymát egészben hagyjuk. A fokhagyma gerezdeket is pucoljuk meg.
Két óra lassú főzés után adjuk a leves alapunkhoz a megtisztított feldarabolt zöldségeket. Amikor a zöldségek és a hús is teljesen megpuhult elkészült a levesünk. Kóstoljuk meg és ízesítsük sóval, borssal ha még kicsit íztelen lenne.
Pihentessük a levesünket pár percig majd ha még keletkezett a leves tetején felesleges zsír szedjük le. Szűrjük át a levesünket és a libahússal, zöldségekkel tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »