Hozzávalók:
Elkészítése:
Megmossuk a húst, majd daraboljuk fel, de akár hagyhatjuk egészben is.
Hideg, bő vízben, nagyon lassú tűzön elkezdjük főzni. Éppen csak gyöngyöznie szabad a levesnek, közben a tetején keletkező habot folyamatosan szedjük le.
Előkészítjük a zöldségeket meghámozzuk, a répát, fehérrépát ízlés szerint karikára vagy hasábokra vágjuk. A zellert, karalábét közepes hasábra vágjuk a vörös hagymát egészben hagyjuk. A fokhagyma gerezdeket is pucoljuk meg.
Két óra lassú főzés után adjuk a leves alapunkhoz a megtisztított feldarabolt zöldségeket. Amikor a zöldségek és a hús is teljesen megpuhult elkészült a levesünk. Kóstoljuk meg és ízesítsük sóval, borssal ha még kicsit íztelen lenne.
Pihentessük a levesünket pár percig majd ha még keletkezett a leves tetején felesleges zsír szedjük le. Szűrjük át a levesünket és a libahússal, zöldségekkel tésztával tálaljuk.