Lencseleves kolbásszal recept

Hozzávalók:
- 30-35 dkg lencse
- 1 fej nagyobb hagyma
- 2 db fehérrépa
- 3 db sárgarépa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg lecsókolbász
- 10 dkg füstölt száraz kolbász
- 10 dkg debreceni kolbász
- 20-30 dkg füstölt tarja kockákra vágva
- 2,5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál törött paprika
- 3 evőkanál mustár
- 4 evőkanál tejföl
- 2-3 db babérlevél
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A hagymát vágjuk kisebb kockákra, majd kevés zsiradékon dinszteljük meg.
Adjuk hozzá a kolbászokat, majd pirítsuk össze pár perc alatt.
A lepirult hagymás kolbászhoz adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a lencsét, füstölt tarját, babérlevelet
Szórjuk meg a liszttel és a törött paprikával, majd keverjük össze a zöldségekkel.
Adjunk hozzá kb. 3-3,5 liter vizet és kis lángon főzzük puhára a zöldségeket és a lencsét, majd ízesítsük sóval, borssal.
A mustárt a tejföllel keverjük simára, majd adjuk hozzá egy evőkanálnyit a levesből.
Ezután óvatosan keverjük a forró leveshez.
Pár percig forraljuk össze, majd forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »